Söka jobb via sociala medier

21 Sep

Jag jobbar på Arbetsförmedlingen och är således lite ”insnöad” på arbetsmarknadsfrågor. Jag träffar arbetssökande varje dag. Något som alla vill ha hjälp och stöttning i är att synas i mängden bland alla andra sökande. Hur sticker jag ut tillräckligt mycket så att arbetsgivaren ser just mig?

 I dagens tuffa arbetsmarknad är det verkligen inte lätt. Det absolut bästa sättet, och det som visat sig ge bäst resultat, är att lyckas få direktkontakt med företagen och undvika att bli” ett CV i högen”. Och hur lyckas man med det? Något som har blivit allt mer populärt är att söka jobb via sociala medier. Via sociala medier som exempelvis Facebook kan man komma i kontakt med företag och hänvisa till sin egen sida där man kan marknadsföra sig.  Man kan bygga upp ett nätverk av värdefulla kontakter.

Tanja och Tina har startat sidan http://www.doldajobb.se/ där man kan tipsa varandra om sk ”dolda jobb ”som inte finns utannonserade via traditionella jobbsajter. De har också en egen facebooksida där användare dagligen tipsar om lediga tjänster eller kommande rekryteringar.

Andra sajter som fokuserar på nätverkande och jobbsökande: http://jobbkallan.se/, http://arbetslivet.se/

Även Arbetsförmedlingen har en egen facebooksida: http://www.facebook.com/Arbetsformedlingen

Helen Alfvegren har sökt jobb via sociala medier. Läs om hur hon gjorde här: http://www.helalf.se/mina-guider/guide-till-twitter/del-4-sok-jobb-via-sociala-medier/

Hur söker du jobb? Har du provat att söka jobb via sociala medier? Hur har det gått?

Annonser

2 svar to “Söka jobb via sociala medier”

 1. Laura Aspelund 27 september, 2011 den 07:51 #

  Hej Mrs Ipsy : ) !
  Tack för du delade med dig utav de här länkarna. Jag har aldrig sökt jobb via sociala medier, men tyckte det var riktigt intressant att läsa om hur Helen Alfvegren gick till väga.Gud, vilket jobb hon la ner!!! Nu var det några dagar sedan jag läste det, så minns ej allt i detalj. Fick hon många ”napp” eller? Och var alla seriösa? Mitt jobbsökande har hittills bestått i att antingen skicka brev, eller maila, alltså betydligt mer ”traditionellt”. Har dock lagt ner mycket jobb på att få till ett så personligt och annorlunda personligt brev som möjligt, så man sticker ut på något litet sätt. Är det enligt dig väldigt vanligt att folk söker jobb via sociala medier idag?
  Vi hörs!/Laura

 2. Berith 11 oktober, 2011 den 08:04 #

  http://mashable.com/2011/10/09/recruiters-prefer-facebook/
  Såg du den här på kursens twitter? Kanske är av värde för dig att känna till …om det inte är gammal skåpmat för dig, specialisten, förstås.

  Kan tipsa dig om en annan jobbsökar/erbjudarsajt: Ideella jobb, kände du till den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: